Delavnica priprave presnih jedi, v petek 11.aprila, ob 18ih, v Miklovi hiši v Ribnici

Delavnica priprave presnih jedi, v petek 11.aprila, ob 18ih, v Miklovi hiši v Ribnici

EKO 365+ vabi na 2 dogodka :

11.4. - DELAVNICA PRIPRAVE PRESNIH JEDI S KATJO MRZEL

Katja Mrzel - njena fotka na kolesu z zelenjavo.jpg

Vabljeni na posebno delavnico, kjer bomo pripravili in pojedli okusne presne jedi.

Katja je namreč presnojedka, kar pomeni da ne uživa kuhane hrane, mesa in mlečnih izdelkov.

Tisti ki mislite da brez tega ni okusa in sitega trebuha, se hudo motite!

 

Katja vodi kuharske delavnice po vsej Sloveniji in ima ogromen krog oboževalcev.

Pri nas bo pripravila 3-urno delavnico, kjer boste lahko okusili odlične jedi ter se jih naučili pripraviti.

 

Dogodek bo potekal v Knjižnici Miklova Hiša, v petek 11.4. ob 18 uri.

ZARADI OMEJENEGA ŠT. UDELEŽENCEV JE OBVEZNA PRIJAVA NA

email: info@mudra.si ali tel. 040 345 999

Prispevek na osebo je 15 eur.

Več o Katji:

Strast do kulinaričnega raziskovanja je Katja prinesla na ta svet že ob rojstvu. Že kot majhna deklica je v kuhinji preživela veliko svojega časa in ustvarjala predvsem sladice. Z leti so se sladicam pridružile tudi druge jedi, različni stili in načini prehranjevanja. Katjo že od nekdaj odlikujeta izostren okus in vonj. Zaradi teh svojih lastnosti je le s preprostim okušanjem različnih jedi lahko kaj hitro ugotovila, iz česa so pripravljene in jih tudi zelo enostavno interpretirala v svoji kuhinji. Od nekdaj ji je že hiter pogled na recept zadoščal, da je lahko razumela, ali je recept proporcionalno sestavljen in kakšen bo okus jedi, pripravljen po njem.

Na poti svojega raziskovanja zdravih prehranskih načinov je najprej postala vegetarijanka. Kasneje se je skrbi za lastno zdravje pridružila odgovornost do našega okolja in drugačen, etičen pogled na prehranjevanje. Sledilo je obdobje veganstva, ki ga je sčasoma nadgradila v presnojedstvo. Danes je velik del njene prehrane presen, na svoj jedilnik pa dodaja tudi kuhane veganske jedi za doseganje popolnejše prehranjenosti z vsemi potrebnimi hranili.

Katja že od nekdaj svojo energijo vlaga v prenašanje znanja na druge. Je ustanoviteljica Društva Zeleni ponedeljek, ki poziva Slovence k bolj zdravemu in okolju prijaznejšemu načinu prehranjevanje z vsaj enim brezmesnim dnem v tednu. Za Zeleni ponedeljek je Katja pripravila številne vegetarijanske, veganske in tudi presne recepte, ki so objavljeni na strani www.zeleniponedeljek.si. Njeno delo je spodbudilo k spremembi marsikaterega slovenskega posameznika, družino in tudi ustanovo.

Na interaktivnih delavnicah v Presnici Katja poučuje ljudi, kako pripraviti odlične, zdrave presne jedi in kako presno integrirati v druge načine prehrane. Njene delavnice so več kot le izvrsten kulinarični dogodek. Na udeležence prenaša svojo dobro voljo in veliko ljubezen do dobre, zdrave hrane in življenja v vseh svojih mavričnih pojavnih oblikah.

O presni prehrani

Presno gurmanstvo je veganski način priprave hrane, ki izključuje kakršnokoli segrevanje živil nad temperaturo 45–50 stopinj Celzija. Namesto kuhanja uporabljamo mešanje na visokih obratih – blendanje, sočenje in dehidriranje. Z različnimi rezalniki sadja in zelenjave ustvarjamo jedi zanimivih in nenavadnih oblik.

Polnost in slastna intenzivnost okusov, barv in oblik jedi, ki so pripravljene na način Presnega gurmanstva, nam približata alternativni, presni način prehrane. Presno gurmanstvo je tudi ime naše šole priprave presnih jedi, ki smo jo v letošnjem letu nadgradili in preoblikovali v bolj zdravo in lahko Presno gurmanstvo Light.

 

Katjina spletna stran:
http://www.zeleniponedeljek.si

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

9.4. - KREATIVNE MOŽNOSTI RAZVOJA OKOLJA KOČEVJE

Vsi ki sanjate da Kočevje nekoč postane lepše, ustvarjalnejše, toplejše in perspektivnejše, ste vabljeni na odprto okroglo mizo, kjer bo dovoljeno sanjati.

DSC_0243_kocevje_rudnisko_jezero_big.jpg

Pogovarjali se bomo o željah mladih in starih, ki si želijo spremembe v okolju Kočevje.

Izdelali bomo svetilnik želja, ga postavili na obalo jezera Kočevje ter pihnili v jadro vsak po eno željo.

Če bo veter dovolj močan, bodo sanje postale realnejše, mi pa srečnejši.

Če si tudi vi želite spremembe, se udeležite izvirnega dogodka v Pokrajinskem Muzeju v Kočevju, 

v sredo 9.4. ob 19. uri.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////