GONG

ZVOČNA SPROSTITEV Z GONGI

Gong je glasbilo, ki ima izredno širok spekter tonov, nadtonov in podtonov, ki na človeka vplivajo zelo blagodejno. Zvok gonga ne samo slišimo, ampak tudi čutimo po celem telesu, kot vibracijo, masažo telesa, ki nas postavi v trenutek " tukaj in zdaj ".
Zvok se najhitreje širi prek vode, in ker naše telo sestoji iz 70% vode, to pomeni, da je naše telo izredno občutljivo na vse vibracije.  Vodo z lahkoto razdrobimo z pravim zvokom ( himalajsko posodo, gongom, mantro...), poleg tega jo z naštetim tudi informiramo. Vibracije, ki jih oddaja gong so zelo močne in delujejo tako na fizično, kot tudi na psihično in energijsko stanje telesa in duha. Fizično jih lahko občutimo kot mravljinčenje, lebdenje, občutek breztežnosti, in tudi kot vibriranje telesa.

P1000938nature_gonggongsun

Zvočna sprostitev z gongom deluje izredno sproščujoče in umirjajoče in je odlična terapija zoper stres in izčrpanost, pomaga nam pri odstranjevanju blokad in napetosti, ki so lahko že zelo dolgo nakopičene v telesu. Po zvočni sprostitvi se počutimo lahkotno, sproščeno in umirjeno.

Naša naloga na zvočni sprostitvi je, da se čimbolj sprostimo in prepustimo zvoku in vibracijam gonga.
Zvočna kopel običajno traja eno uro.  Po zvočni kopeli je dobro, da ostanemo usmerjeni vase, se izogibamu hrupu, pijemo več vode, ki nam pomaga pri čiščenju telesa.
Na zvočno sprostitev pridite v udobnih oblačilih, s seboj prinesite podlogo za ležanje, deko, oz. vse kar potrebujete za udobno ležanje, ter steklenico vode.