HVALEŽNOST – naj bo mesec december, mesec hvaležnosti !

HVALEŽNOST – naj bo mesec december, mesec hvaležnosti !

 Ni sreča tista, ki nas naredi hvaležne,
  ampak hvaležnost tista, ki nas naredi srečne.

HVALA

Namesto ali pa poleg novoletnega darila lahko podarite tudi PISMO ZAHVALE in zagotovo boste osebo, ki ji boste pismo zahvale podarili ZELO OSREČILI.
Hvaležnost je ena izmed najbolj preprostih in učinkovitih stvari, ki jo lahko uporabimo, ko želimo izboljšati svoje življenje. Ljudje smo nagnjeni k temu, da se radi pritožujemo in osredotočamo na tisto, česar nimamo. Hvaležnost pa nas uči, da se osredotočimo na to, kar že imamo v svojem življenju in za kar smo že hvaležni. Včasih se nam zdi, da nimamo biti za kaj hvaležni, ampak, če samo pomislimo na vse tiste ljudi, ki nimajo strehe nad glavo, na otroke, kI so lačni, ki nimajo možnosti šolanja, zdravstvene oskrbe, živijo v vojnah,...potem lahko hitro najdemo stvari, za katere smo hvaležni in nam poln hladilnik ni več nekaj samoumevnega, ko se spomnimo na vse tiste, ki živijo v pomankanju.
PISANJE DNEVNIKA HVALEŽNOSTI je lahko krasen način, kako v vsakdan vnesemo več hvaležnosti in s tem posledično tudi več dobre volje, osredotočanja na dobre in pozitivne stvari in ljudi, ki nas obkrožajo.
Zakon privlačnosti pravi, da tja kamor usmerjamo svojo pozornost, tisto v svojem življenju krepimo. Če se torej osredotočamo na tisto, za kar smo v svojem življenju hvaležni, potem privabljamo v svoje življenje še več obilja, ljubezni in radosti.

Ta čas v letu je še posebej primeren, ne samo zato, da začnemo načrtovati prihodnje leto, temveč predvsem tudi za to, da pogledamo, kaj smo vse v tem letu dosegli, kako, v kakšnem smislu napredovali in za kaj smo resnično hvaležni, da je v našem življenju. V DNEVNIK HVALEŽNOSTI vsakodnevno napišemo stvari, za katere smo hvaležni. Moji primeri prejšnjega tedna : Hvaležna sem za krasen sprehod z družino, na katerem smo vsi uživali. Hvaležna sem, ker mi ljudje zaupajo in prihajajo k meni na zdravljenje s ponovno povezavo. Hvaležna sem za krasno mamo, ki mi vedno priskoči na pomoč pri varstvu otrok. Hvaležna sem, ker je moj dragi pospravil in posesal celo stanovanje :)))...PISMO ZAHVALE JE LAHKO ČUDOVITO NOVOLETNO DARILO. KO SE NAM NEKDO IZ SRCA ZAHVALI, NAS POHVALI SE VEDNO POČUTIMO DOBRO, ČUDOVITO. Važno je, da je pismo, sporočilo, sms, voščilnica...osebno, ISKRENO in da prihaja iz srca. Poudari naj to, kar na osebi cenimo, njene pozitivne lastnosti, dejanja, zahvalo, nekaj za kar smo osebi hvaležni - npr., da nas je stala ob strani, v težkih trenutkih...Z hvaležnostjo, pohvalo je enako kot z nasmehom. Hvaležnost nas nič ne stane, vendar čudežno deluje.Obogati tistega, komur je namenjen in ne osiromaši tistega, ki ga poklanja.

 

PODARITE POHVALO, PODARITE NASMEH :)).In za konec naj se vam še jaz zahvalim, za to, ker ste prebrali do konca novičke :). Cenim vaše zaupanje, ki mi ga izkazujete, ko prihajate na vadbe, masaže, ponovno povezavo... Hvala vam, ker brez vas ne bi mogla delati svojega dela, v katerem uživam. Hvala vam, za vse vaše nasmehe, spodbudne besede. Hvala vam, ker ste.  Želim vam čudovit december :).
Sandra