Skrivnosti naših stopal

Obstaja krasna knjižica z naslovom Zdravje iz stopal, ki jo je napisala  gospa Ana Korošec, moja prva učiteljica reflesoterapije.

Spodnji sestavek je iz njene knjige :

" Tako nekega dne utrujemo sedemo, smo sami s seboj in si prisluhnemo. Kaj je vendarle z mano, da mi stvari ne gredo, kakor bi bilo treba, da sem bolna ali morda nesrečna, da se mi vedno znova ponavljajo enake stvari, ki me mučijo?

Takrat se morda dotaknemo svojih stopal. Tam spodaj, daleč od prepametne glave, zapuščeno samevajo naša stopala in neutrudno nosijo vse, kar se v nas in z nami dogaja. In obenem v sebi skrivajo tudi zapis vsega tega. Vedno so nam na voljo. Vedno nam skušajo povedati, kaj se z nami dogaja. Vendar jih le z nežnim ljubečim glajenjem, božanjem in masiranjem lahko pripravimo do tega, da nam začnejo pripovedovati o nas samih. Na njih se na različnih predelih zrcalijo vsi telesni organi v obliki con.
Vsaka cona je povezana z delovanjem posameznega organa. Vsak organ ima poleg fizičnega vidika tudi svoj energijski, psihološki    ( čustveni in mentalni ) in duhovni vidik.

nogcas

Masažo in sprostitev stopal po napornem dnevu, si lahko napravimo kar sami. Namočimo si stopala v prijetno topli vodi, v katero smo dodali nekaj soli in po želji še izbranih eteričnih olj. Nato si stopala še nežno zmasiramo in sploh ni potrebno, da poznamo " taprave " točke, važno je, da pri tem uživamo in smo sproščeni. Ne samo stopala, celo telo nam bo hvaležno :).

V mesecu oktobru vam podarjam 15% popust na REFLEKSNO MASAŽO STOPAL.  Več o refleksni masaži stopal, si lahko preberete tukaj http://www.mudra.si/masaze/refleksoterapija-refleksna-masaza-stopal/ .